keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Suunto t1c- lisää huonoja kokemuksia

Muistatteko kun kerroin, että sain vaihdettua vanhan Suunnon t1c-sykemittarini uuteen, kun vanha ei tallentanut treenitietoja lokiin? Asiastahan on kulunut nyt n. 3kk. Vanhaan postaukseen TÄSTÄ

Uusi mittarini toimi hyvin tähän aamuun asti. Eilen siis vielä ihan normaalisti! Mutta kun menin aamulla hakemaan mittaria lenkille mukaan, oli se pimeänä!! Selvittääkseni asiaa, avasin takakuoren ja koko patteriosio oli syöpynyt/ruostunut. Pääsi muuten muutamat voimasanat siinä..

En ymmärrä miten tuo on mahdollista. Kosteuttahan sykemittari kestää, joten tuskin hikoilusta tai aammukosteudesta on mittari mennyt noin piloille.

Juuri äsken laitoin Budgeti Sportille viestiä, että mitäs nyt tehdään, kun sieltä olen Suuntoni saanut. Budgetissa on kyllä ihana asiakaspalvelu, joten harmittaa taas, kun joutuu tälläisellä asialla sinne ottamaan yhteyttä. :(

Yrittäisin ehkä neuvotella jo rahoja takaisin ja ostaisin paremman mittarin.. alkaa mennä pinna tälläisten sattumien jälkeen.

Sunnto t1c-sykemittaria en kyllä valitettavasti uskalla suositella kellekkään. Olen kyllä kuullut Suunnosta aina hyvää, mutta pitäisiköhän vaihtaa merkkiä? Vai riittäisikö vain vähän kalliimpi mittari? Mitä ootte mieltä?

Nyt ei muutakun odottelemaan vastausta ja olla sen kummemmin miettimättä asiaa. Eiköhän jokin ratkaisu aina löydy.

Hyvää alkanutta keskiviikkoa kaikille!

9 kommenttia:

  1. Mulla on edelleen oliso nyt 5 vuotta vanha polarin f6f, joka toimii loistavasti. Pattereiden vaihto Polarin valtuuttamassa liikkeessä vuosittain, joka maksaa ehkä 20 e, katsovat että pysyy vesivtiviinä jne. Vastaanottimen olen kerran joutunut vaihtamaan, mutta ei sekään ollut kun 30 e. Ostan uuden vasta kun tämä luottokaverini sano sopparin irti lopullisesti.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekkin mietin, jos siirtyisin Polariin.. Polariahan olin hankkimassa, mutta äiti osti minulle yllätykseksi Suunnon! katsotaan saanko edelleen t1c-mittarin vai mitä budgetista vastaavat.. toivoisin kyllä, että voisin vaihtaa..:)

      Poista
  2. Mäkin olen pikku hiljaa valmis tekemään takin käännön ja vaihtamaan Polariin. Mun Suunnon M4:n on iiihan peestä nykään. Ensin siitä meni patterit kahdessa viikossa, sain käydä ilmaiseksi vaihdattamassa sen. Nyt se näyttää kuitenkin sykkeen ihan päin per*että vaikka olen pessyt vyötä ahkerasti ja käynyt vaihdattamassa vyöhönkin uudet patterit. Pitää varmaan mennä TAAS valittamaan siitä. Ei kyllä yhtään houkuttele se, että olen seuraavat 2 kk ilman sykemittaria kun se lähtetään johonkin hevon kuuseen takuuhuoltoon. Kai tällaisessa tilanteessa voisi ihan pyytää rahat takaisin.. niin ja kaiken lisäksi se vyön kangasosassa on ihan kuminauhat katkennut siellä sisällä ja ne päät tulee rumasti kankaan läpi :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EIKÄ! :( En oo siis ainut, kuka on saanut Suunnosta huonoja kokemuksia... vielä tota M4 harkitsin, mutta liekö harkitsen enään.. Ite oon huomannu muuten ton sykejutun kanssa! Esim. juoksumatolla syke pysyy tiiviisti 130, vaikka kuinka hikoilen ja kun lopetan juoksemisen se saattaaa pompata 160? Tuskimpa ihan normaalia, voisi siitäkin valittaa..

      Rahat takaisin on aina kinkkinen pyyntö ja se kyllä harvoin toteutuu. :( Siksi pidänkin nyt peukkuja jos vaikka Budgetissa se käytäntö olisi ok.. Olin kerran vaatimassa mun nykyisestä läppäristä rahoja takaisin, koska tää ylikuumenee ja sekoilee kokoaika ja ikää on n. 1v 2kk (ja valitushetkellä oli vielä takii jäljellä!), mutta he pyysivät vain ottaa yhteyttä HPlle ja neuvotella niiden kanssa.. ihankuin se mitään auttaisi..

      En haluaisi sykemittarista enään Suuntoa enkä tietskarista HPta.. noh virheistä oppii, on vaan aika kalliita virheitä kun kyse elektroniikasta..

      Jos meet muuten valittamaan (mikä kyllä kannattaa!) niin kerro sitten miten kävi!

      Poista
    2. takii=takuu.. tulee helposti virheitä kun kirjoittaa vähän harmissaan.. :D

      Poista
  3. Mulla on kanssa Suunto M4, enkä ole ollut siihn tyytyväinen. Sain sen joululahjaksi. Jo pelkästään se että sen saa mittaamaan sykettä tuntuu välillä olevan työn takana. Se kyllä heti löytää sykkeen, mutta näyttää helposti minuutin-pari sykkeenä pelkkää viivaa. Muutaman kerran se puolestaan näytti puolikasta sykettä (niin ainakin luulen), kun jossain combatin kovimmassa vaiheessa syke oli 80-90. Jee... Jossain vaiheessa huomasin, että se löytää sykkeen hyvin vasta kun oon hanan alla kunnolla kastelut vyön anturit eikä vain vettä niihin sormella tiputtelemalla, et käyttäjän virhe?

    M4 on muutenkin vähän köyhä mittari, kun se ei kerro mitään sykerajoja, vaan mittarin pointti tuntuu olevan ennemminkin sen sisäänrakennettu henkilökohtainen valmentaja, joka sanoo miten paljon pitäis liikkua minäkin päivänä. Mikä taas mulle on ihan turha ominaisuus.

    Ostin mittaria varten myöhemmin usbiin menevän palikan, jolla saa liikkumiset siirrettyä nettiin Movescount-palveluun, mutta se oli kyllä ihan turha palvelu, kun ei kertonut mitään muuta suorituksista kuin sen minkä mittarin ruudullakin lukee. Vähän kuin Suunnon oma heiaheia tms., mutta lajikirjo oli tosi heikko.

    Käytätkö sä Mokkis muuten mitään palvelua johon kirjaat liikkumisesi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä, voi mälsyys!:( En siis aio hankkia Suuntoa. Kiitos paljon sullekkin Jenni, kun tulit jakamaan kokemuksesi!

      Ja jep.. tuo sykkeen mittaus on näköjään suunnon mittareille iso ongelma, niinkuin kerroin jo kun vastasin Somedaylle.. itsellä ei sinänsä ole ollut katkoksia, mutta välillä mittari pyytää tsekkaamaan vyön, ettei saa sykettä.. yleisiä ongelmia vissiin sitten Suunnon sykemittareilta!

      Vai nii, oiskohan käyttäjässä vika.. en kyllä tiedä. Aika outoa, että pitäisi kunnolla veden alla kastella melki litimärkään kuntoon.. ja kyllähän hikoillessa vyö kastuu ja kostuu, mutta silti välillä tulee katkonaisuuksia. :/

      M4 oon kuullu siitä palautteenannosta sen verta, että hokee usein lausetta "Hyvä treeni!" eikä oikein muuta, joten en nyt tiedä kuinka realistinen koutsi mittari on. ;D Mutta oishan se ihan kiva, että joku aina kehuisi treenin jälkeen! Mutta aika outoa, ettei mittarisi kerro sykerajoja... kai edes keskisykkeen? Tosin max. syke oisi toki aina kiva tietää vaikka intervallien jälkeen!

      Ja ai, siinä on semmonenkin ominaisuus! Tavallaan kätevä, jos mittari muistaa liikkumiset ja ajat ja ei tarvitse ite heti mennä koneelle laittamaan! Vai muistaako?

      Ja mulla itelläni on HeiaHeia, mutta unohdan AINA kirjata sinne yhtään mitään.. voin vaikka seuraavalla viikolla yrittää ottaa itteeni niskasta kiinni, niin saisi tännekkin aina viikon jälkeen viikon liikkumiset.. kiinnostaisko semmonen?:)

      Poista
  4. Hihkuin liian aikaisin, eilen käytin mittaria pitkästä aikaa ja vaikka käytin sen hanan alla niin meni useampi minuutti että syke näytti muutakin kuin viivaa. Siis se kyllä löytää sykkeen nopeesti, mutta sykettä ei ole... :D

    Tokihan tuo mittari näyttää keskisykkeen ja maksimin, mutta siihen se jääkin. Kun haluaisin tietää et millä tehoalueella oon liikkunut, vk, pk ja mitä näitä nyt on.

    Mittari muistaa kai jotain 100 (vai 80?) viimeisintä suoritusta ja ne voi kaikki pulauttaa sieltä kerralla movescounttiin movestick mini -palikalla.

    Kyllähän viikon liikkumiset screenshottina heiasta olisi ihan hauska lisä blogiisi. Ite oon kirjaillut sinne viime vuoden alusta kaikki ja niitä on ihan hauska katsella jälkeenpäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan mälsyys.. se on siis jokin vika. Ootko käyny näyttämässä liikkeessä ja pyytämässä huoltoa?

      Ja ihanan paljon ominaisuuksia silti löytyy kun vertaa t1c:hen, joka näyttää kalorit,keskisykkeen ja treenin ajan :D Ja treenejä kai tallensi 20?:D

      Ja pitääpi sitten alkaa heiaheiaan merkkaamaan heti ensi viikosta!:) Se oli kyllä silloin kiva, kun alkuun muisti ja juurikin katsella jälkeenpäin. :)

      Poista