tiistai 31. heinäkuuta 2012

En halua menettää sinua vielä moneen vuoteen.

Tämä aamu oli aika lohduton. N. 10 minuuttia ehdin olla hereillä ja purskahdan itkuun. Itken taisteluista huolimatta lenkilläkin kyyneleet valuen. Harvoin itken ja en edes muista, milloin olen itkenyt näin paljon. Koko lenkin katson parasta ystävääni, jota en ollut tuntea aamulla, vaikka yhteistä taivalta on yli 8 vuotta takana.

Kaikki lähti aamulla ihan normaalisti. Menen vessaan ja Iitu tulee oven taakse vaatien rapsutuksia. Rapsuttelen Iitua ja kun siirrytään olohuoneeseen, Iitu pissaa matolle mun silmien edessä. Iitu ei ole koskaan ollut täysin sisäsiisti, mutta muutettaessamme mieheni kanssa keskustaan ja Tahkolla kun Iitu oli hetken meillä, on neiti kyllä ollut sisäsiisti. Joskus vahinkoja on tullut, mutta ne ovat olleet 100% meidän ihmisten vika, sillä olemme olleet useita tunteja pois.

Torun koiraa, tottakai. Se teki väärin ja en ymmärtänyt, miten se kehtaa vielä tehdä sen silmieni edessä. Viimeksi Iitu pissasi lattialle silmieni edessä ollessaan alle puolivuotias.

Mieheni T herää huutoon ja hänkin luo koiraan syyttävän katseen, eikä moikkaa kuseskelijaa. Meidän ihmetykseksemme Iitu ei oikein tiedä, mitä muka teki väärin. Ei vaikka toruin HETI tapahtumahetkellä ettei noin tehdä. T:kin tuli paikalle n. minuutissa, alle.

Itse olen järkyttynyt, mutta T oli sitä mieltä, että Iitu saattaa dementoitua. En voi, enkä halua uskoa kuulemaani. Mun pikku tyty, vaikka onhan se jo yli 8. Mutta ensin saan tietää, että neiti on melkein sokea, nyt epäillään jo dementiaa. (Iitulla muutenkin sattunut kaikenmoista. Meinaa mennä väärästä ovesta sisään, ei muista melko läheisiä ihmisiä heti, kakkaa kävelykadulle, vaikka aina mennyt hienohelma nurmelle..)

Tässä vaiheessa kaikki oli vielä suht ok. Putsaan pissan, jolloin matolle ei jää edes tahraa. Sitten kamppeet päälle ja hakemaan koiraa ulos.

Iitu on aina ollut uhkamas aamulenkkejen suhteen. Neiti ei tykkää vain herätä. Mutta tänään hampaat osuivat käteeni, koira ei purassut, koska olin nopea. Iitu on n. vuosi takaperin joskus näykkäissyt siskoani paristi ja ihmettelin sitä jo suuresti. Ja nyt minä, kouluttaja, olen kohteena.

Turhauduin ja suutuin. T tuli takaisin makkarista ja pyysi että olisin hiljaa. Kerroin mitä oli nyt tapahtunut. Sitten aloin vain itkemään.

T komensi Iitun luokeen ja laittoin fleksiin. Mulla oli kiire työhaastatteluun pian, joten lenkkarit jalkaan, eka vähän lohtuhaleja. Jotenkin kun murruin Iitun edessä, se vain katsoi mua hetken ennenkuin meni Tn luoke. Se ei ollut enään yhtään vihainen katse, vaan ihan jotain muuta. Se katse kosketti mua. Voiko koira olla pahoillaan niin aidosti?

Lenkillä Iitu oli hienosti, totteli tosi hyvin.


Mua pelottaa, ettei neidin elämä jatku montaa vuotta pidempään. Mun sydän on särkymispisteessä, kun huomaa miten neiti vanhenee tahdilla, niin fyysisesti kun ilmeisesti henkisestikkin.

Iitullehan aloin syöttää koiranruokaa vasta n. vuosi takaperin, kun mielestäni ihmistenruualle sai tulla loppu ja hyvä että tulikin. Muuten Iitua ei pakolla olisi. Vika on siis paljon minussa ja kasvatusmetodeissani ja sekin raastaa entistä enemmän.

Takaisin ajassa ei kuitenkaan voi palata, joten voin vain toivoa, että maailman paras ystäväni ja elämäni rakkaus pysyy vielä vuosia kuvioissa.

En ymmärrä, miksi totuus iskeytyi näin yhtäkkiä päin kasvoja ja sitäkautta tuli myös pelko. En tiedä, pelkäänkö turhaan, mutta pelkään silti. Iitu on aina ollut terve ja reipas tyttö, mutta nyt ihan vuodessa parissa on neiti vain vanhentunut..

Oon valmis siihen, että Iitu vaikka puree, jos se sattuis unohtamaan mut. Oon valmis ostamaan lääkkeet jos ne auttaa. Mutten halua, että menetän Iitua, eikä se saa kärsiä.

Nyt taidan hipsiä Iitun viereen ja rapsuttamaan tyttöä. Iitu auttaa mut yli tästäkin järkytyksestä, niinkuin monista muistakin, jolloin kukaan muu ei ole voinut auttaa.

Ensimmäistä kertaa elämässäni voin sanoa, että rakastan niin paljon että sattuu. Toivottavasti Iitukin aistii sen.






6 kommenttia:

  1. voi iitua kun se on niin suloinen <3 siitä on niin pitkä aika kun näin sen mutta silloin se oli iloinen. Muakin huolettaa meidän koira, vaikka sillä ei mitään ongelmia ole vielä ilmennyt mutta täyttää kuitenkin 7 syksyllä... Haluaisin pitää sen ikuisuuden mun luona, yritän lohduttaa itseäni sillä että siinä olevat rodut (on sekarotuinen) on pitkäikäisiä... Tsemppiä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on. <3 Ja siitä kyllä on oikeesti pitkä aika! Iituhan oli sillon oihan penikka vielä! :D

      Kyllä neiti on edelleen tosi ilonen ja aktiivisemmaks muuttunut, kun muutti mun mukana pois kotoa ja ruokavalio sekä liikunta meni vaan enemmän remonttiin ja parempaan suuntaan!

      Ja niinhän se on, kun on kyseessä todella rakas, niin huolettaa. :/ Iitukin on serbi ja kyllä senkin takia varmaan elää vielä monta vuotta. Mutta ikinä ei voi tietää ja kun ikinä ei haluis menettää. Musta tuntuu ettei edes vielä 10vuotta ole tarpeeksi! Miten ois 20? Se vois olla jo ihan ok.. :)

      Poista
    2. 50-vuotta olis jees... Terkut iitulle! :) ihastuin siihen ihan täysin sillon joskus ja mulla on vieläkin kuvia siitä! :D

      Poista
    3. Niin olisi! Ja sanon terkut, tossa se makoilee vieressä. ;) Äsken oli hirvee show pystyssä kun tulin kotiin. Neiti on siitä aina niin ilonen :') <3 JA ONKO? Mulle saa lähettää niitä!;)

      Poista
  2. Heippa, eksyin blogiisi jotain kautta ja luin tämän koskettavan tekstin. Mistä syystä vaihdoit ruoan itsetehdystä ns. oikeaan koiranruokaan? Vai tuliko teillä ongelmia ruokavalion kanssa?

    Älä ihmeessä soimaa itseäsi, me nimittäin syötettiin meidän cairninterrierille itsetehtyä lihariisiporkkanarisottoa koko pojan eliniän ajan ja tämä rakkauspakkaus eli 16-vuotiaaksi:) Eli ihan kotiruoalla häntä syötettiin ja pitkän ja kunnioitettavan iän herra eli<3

    Suloinen tuo Iitu :)

    Terkuin;
    *kiki*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan sen takia, että Iitu enemmän suosi vain lihapullia, nakkeja yms.. tosin jauhelihaakin tein neidille ihan omana ruokanaan.. Koiranruoka on jotenkin vain niin helpompi ja varmasti turvallisempi kun ammattilainen en ole koirien kanssa, tai edes kokenut, koska ensimäinen koira kyseessä.

      Joku oli pielessä, sillä kun ruoka vaihtui koiranruokaan voi Iitu paljon paremmin. On nykyään energisempi yms. :)

      Ja ihanan vanhaksi kyllä eli teidän koira. :) Osaanotot poismenemisestä.. :/

      Ja Iitu kiittää!:)

      Poista