keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Aamuista polvikipua

Ette arvaakkaan, kuinka epämukavaa on tajuta heti aamulla herätessään, että polveen sattuu kun joku puukolla pistäisi. Siinä sitten makaat ja tuskailet, että miten mä nyt lähden aamulenkille. Tai pääsenkö mä kivuiltani edes tämänpäivän pakollisiin menoihin.

Onneksi sitämukaan mitä kroppa heräsi, niin kipu hellitti nopeasti ja kävelykään ei kummemmin sattunut, paitsi parilla ekalla askelluksella. Sitten vain lenkkikamppeet päälle! Koiran kyllä otin mukaan, koska neiti aina vähän hidastaa tahtia kun pitää nuuhkia ja ulkonakin oli jo sen verta lämmin, ettei tuo vanhuudenhöperö jaksa ainakaan lujaa juosta noin kuumassa. Myös musiikki jäi pois, sillä sitten oli yksi suuri "tsemppari" pois pelistä, joka siis tsemppaa kokoajan lujaan hölkkään, mitä tänään en halunnut hölkätä. :)

Mitä mieltä muuten te olette? Kannattaisko mun huolestua enempikin polvesta?  Tiedän että askelkyykkyjä ja kyykkyjä on ollut nyt paljon parin päivän sisään, niin siksi en jaksa stressata, koska polvi on aina raisttunut niistä vähän jos niitä on paljon lyhyellä aikavälillä. Onko kohtalontovereita tässä asiassa?

Liikunta onkin tänään lenkin jälkeen nyt pannassa, että saa polvi levätä. Huomenna on taas nääs Shape-tunti mihin kyllä haluan taas mennä täydessä terässä! :)

Polvi saattaakin kiukutella liikuntamäärästä. Kahden päivän sisään mahtui kuitenkin 2 aamulenkkiä, 2 shapea ja 1 kahvakuulla, huh huhh! Tervetuloa takaisin liikuntakärpänen. ;)

Shapesta puheenollen, eilinen shape oli kyllä parhaita treenejä aikoihin! Päikkäreiltä juuri ja juuri sinne heräsin ja pohdin lähtöäni, mutta onneksi menin! Koko kroppa hikosi ja hikeä roiskui lattialle! NIIN mahtava fiilis koko treenin ajan ja sen jälkeen, että ei sitä voi sanoin kuvailla. Kyllä te jotkut varmana tiiätte sen fiiliksen!

Mulla oliskin tarkotuksena vähän kertoa tuosta Shape tunnista ja miten erinlailla 2 eri ohjaajaa sen vetävät. :) Kiinnostaisko teitä semmonen postaus?

Nyt on aika painella suihkuun ja laittautua päivään! (Nimenomaan laittautua, koska tänään tukka ei mene enää hikipalluraksi ;)

Ihanan aurinkoista loppupäivää kaikille! :)

10 kommenttia:

  1. Ite en uskaltaudu edes käymään tuolla ulkona kun on liian kuuma, huh huh. :D
    Shape-tuntipostaus kuulostaa tosi hyvältä! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kuule pieni hölkkä auringossahan on juuri hyvä, ei tarvi niin paljon huhkia ja hiki on silti taattu! ;)

      Ja kiva kuulla, pitääpi se postaus sitten toteuttaa lähipäivinä!:)

      Poista
  2. Mullakin on joskus ollut sama ongelma jalassa, varsinkin jos tankoon on ladattu askelkyykyissä enemmän painoa ja toistoja on enemmän, polvea on toisinaan vähän vihlonut. Se on aina se sama polvi, niin tympeetä! Tää on helpottanut vaan levolla, että jos polvi on tuntunut juilivan, oon tehnyt jotain muuta tai ihan normikyykkäyksiä. Mut jos tollanen häiritsee useamminkin, voi tietenni kävästä lääkärillä jos se osais jotain sanoa, onko rasitusvammaa vai mitä.

    Viittaan handua tohon shapeinfoon, mua ainakin kiinnostais kuulla siitä vähän lisää! :) Mulle laji on muutenkin hyvin vieras, että pikku tietopläjäys ei ois pahitteeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mulla on ihan sama! Ja samasta asiasta alkaa kettuilemaan juurikin aina sama polvi. Joten i feel u sis, se on ihan tosi ärsyttävää!
      Lääkäriin menoa harkitsin, mutta terveydenhoitaja sanoi, että kannattaa vasta mennä kun oikeasti alkaa häiritsemään elämää tai ei mene levolla ohi. Koska faktahan on, ettei se polvi enään koskaan ole entisensä kun sitä kerran leikellään. :/ Jotenkin mua pelottaa, että nykyään laitetaan liian helposti polvileikkaukseen! Leikö turha pelko sitten :D

      Ja kiva että kiinnostaapi, pitää tosiaan väsäillä siitä sitten postausta parin päivän sisällä. :) Lajia todellakin suosittelen jos haluaa tuntua sinne lihaksiin kunnolla, näin alkupaljastuksena. ;)

      Poista
  3. Polvivammainen varoittaa: älä leiki kipeällä polvella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos varoituksesta. :) Nyt onkin ollut jo kaksi vaiko kolme päivää lepoa liikunnasta (- aamulenkit 20min, joita niitäkin olen nyt ottanut kevyemmin.)

      Oisko sulla mitään hyvää vinkkiä, muutakun tylsä lepo, että tulis polvi nopeemmin taas treenikuntoon? :)

      Poista
    2. Valitettavasti vcain tylsä lepo auttaa. Polvituki on jees mutta jos sulla ei mitään vammaa siinä ole niin ehkä ei kannata hankkia, sen käyttö nimittäin heikentää polvea tukevia lihaksia.

      Poista
    3. No voi hitsi, pakko se kai on sitten vaan lepuuttaa. :( Ja vamaa ei pitäisi olla, joten hyvä että kerroit ettei ole apua sitten tuesta, meinasin sellaisen jo hankkia!

      Poista
  4. välillä naurattaa kun luen näitä postauksia, itselläni on kans juuri samanlaiset selkä- ja polvikivut... tuntuu kuin omaa tekstiä lukisi! itsekään en oikein tiedä mitä kipuilevalle polvelle tekisi, kipu on kuitenkin ollut läsnä niin monta vuotta (kuten selässäkin), että en kai jaksa enää välittää. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sielunsisko kipuasioissa! Ei nyt voi sanoa että huippu juttu, harmi että muutkin kärsii tälläsestä! :(

      Mulla on sama, että joskus tekis mieli vaan silti vetää, mutta aina kyllä kuuntelen kipua jos se iskee. Pitää olla varovainen, ettei joudu leikkaamaan. Sen jälkeen ei olekaan polvi/selkä enään koskaan entisensä.. :/

      Ootko sä koittanu jotenkin ns. "kuntouttaa" esim. polvea?:)

      Poista