keskiviikko 15. elokuuta 2012

Uusi lempiruoka!

Alkuun mun ruokavaliossa lempparia oli pähkinät. Siitä ei ollut epäilystäkään! Jos jotain ns. sallittua teki mieli niin pähkinät. Nyt kyseiset kaverit on kuitenkin saaneet hurjan haastajan: kukkakaalimuussin! Siis miten en aiemmin ole kokeillut? Ehkä siksi, että ennen kesäkuuta tyyliin vihasin kuumennettua kukkakaalia :D Ihastuin sitten nyt kesällä, kun on kukkakaalikausi! :)

Mutta nyt tosiaan oon niin alkuhuumassa kyseisen ruuan suhteen, että mua oikein ärsytti eilen ja tänään, että ruoka loppui! Semmosesta fiiliksestä on kaaaauan. ;)

Pala taivasta. <3


Tämä herkkuhan on äärimäisen helppo ja halpa! (okei, vähän perunamuussia kalliimpaa, muttei paljon!)

KUKKAKAALIMUUSSI ALA MOKKIS

1. Laita vesi lämpenemään
2. Ota haluttu määrä kukkakaalia ja pese se
3. Paloittele kukkakaali vähän pienemmäksi, näin ne kypsyy nopeammin!
4. Kun vesi on kiehuvaa lisää herb-suolaa ja lisää kukkakaalit
5. Anna kiehua täysillä 8-12 minuuttiin riippuen kukkakaalin määrästä
6. Kaada vesi pois
7. Laita kattila vielä hetkeksi liedelle kera kaalien, että kaikki vesi varmasti haihtuu pois (näin muussista tulee mahd. kiinteää!)
8. Survoa sauvasekoittimella
9. Mausta vielä tarvittaessa esim. lisää herb-suolaa ja valkosipulirouhetta

Menossa loppuveden haihdutus. :)

Älä survo liikaa!!


DONE! :)

Kukkakaalimuussi on taivaallisinta ihan kuumana ja varsinkin savulohen kera! (Huomenna kokeilen minttukanan kanssa. :)

Edullinen ja terveellinen sekä nopea herkku! :) Netistä olen myös lukenut, että monet lisäävät juustoraastetta saadakseen muussista paksumpaa. Tai kermaa. Minusta muussi ei kaipaa kumpaakaan. Vähän ehkä liisterimäinen rakenne, mutta sen välttää aika hyvin mielestäni juurikin haihduttamalla kaiken veden pois ja ei saa survoa liikaa.

Onko tämä herkku muille tuttu?


8 kommenttia:

  1. Ooks kokeillu rainbow chilitonnikalaa raejuustolla? nams! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi hitsi!! En muuten varmaa oo! Oon kokeillu sitä valkosipulitonnikalaa raejuustolla. Mun pitää kyllä niiin kokeilla totakin joskus! Varmasti ihan sikke hyvää!

      Poista
  2. Mä kanssa tein ekaa kertaa muutama päivä sitten :) Ja oli todella hyvää. Lisäsin munanvalkuaisen mikä teki siitä rakenteesta hieman paksumpaa ja muusimaisempaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vois kokeilla joku päivä noinkin! Jos ahkeruus tällä neidellä riittää erottelemaan valkuaisen ja keltuaisen.. tai taidot! :D

      Poista
  3. Kukkakaalimuussi on parasta ikinä. Paljon parempaa kun perunahöttö!!

    VastaaPoista
  4. NAM!! Tota mäkin haluan testata!! :) Kiitos hyvästä vinkistä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä! Ja tuolta tuliki hyvä vinkki et voi lisätä munanvalkuaisen messiin! :)

      Poista