perjantai 28. syyskuuta 2012

Malttaa nyt levätä kiltisti vain!

Eilen kerroinkin teille mun hienosta painajaisesta, mutta olin sen verta voimaton, etten aamusta jaksanut rustata.

Eilen tosiaan skippasin koulun, kun herätessä vapisin ja tuntui, että kävelykin on mahdotonta. Ja 8 tuntia unia alla ,ettei siitäkään pitäisi johtua (tosin pyörin ja hyörin aika kauan hereillä, kun selkää särki..) Olo oli tosiaan mulle ihan uusi ja mua melkein itketti, koska se oli niin turhauttavaa. Ei ollut siis mitenkään tukkoinen olo, vaan armottoman voimaton.
Noh nyt onneksi tietää miksei keskiviikkona salilla sujunut yhtään! Ei ollut siis tahdonvoimasta kiinni!;)

Lepäillessähän koko päivä meni ja Veskulta tuli ohjetta että nyt c- ja d-vitamiinia, marjoja, pakuriteetä ja raakakaakaota nassuun ja lepoa! Raakakaakao, m-mm! <3 Käväsin ostamassa punnitse&säästä-myymälästä pakurijauheen ja raakakaakaomassan, sekä kaupasta sitten perustarvikkeita. Siinä oli mun päivän liikkumiset!:D Oli muuten melko hyvä terveyspommismoothie kun laitoin marjoja, raakakaakaota, luonnongurutti ja lorauksen maitoa sekä hyppysellisen steviaa. OMNOM! Ihan sairaaaan hyvää! Tota teenkin jonakin herkkusunnuntaita! Tai jos vielä tänään, kun onhan mulla hiukka voimaton olo?;) (Haha on oikeesti. Koulutyöt teen tänään etänä kun siihen on mahdollisuus!)

Eilen oli siis "äärh turvottaa, paisuttaa!"-olo, mikä ei oo ihme jos lösöää koko päivän. Tänään tuskin tulee niin vahvaa fiilaria, koska jos tää onkin vaan joku armoton aamukrapula eilisen voimattomuudesta, niin tänään on pieni photoshootti ja töitä! Toivottavasti oon huomenna salikunnossa, mutta jos en ole, niin lepoa lepoa ja silti sitä ravintoa!

Millä mä sit tsemppaan itteeni olemaan ilman hermoromahdusta vaan kotona rauhassa leipäillen ja syöden? Tässä mun pari vinkkiä pitää pää kylmänä:

1. Ajattelutapa siitä, että lihas tarvitsee lepoa ja ravintoa kehittyäkseen. Mulla oli about 2 vuotta takaperin niin, kun olin 2 viikkoa kipeänä oli yhtäkkiä rasvaprosentti laskenut ja lihasta tullut kun takana oli rankka treeniputki ja sitten sai kroppa yhtäkkiä kunnolla lepoa ja aikaa palautua!

2. Syö kaikestahuolimatta terveelisesti ja pitää ateriarytmit kohdillaan. Eilenkin mm. heräsin tarkoituksellisesti syömään. Näin välttää kiusauksetkin!

3. Vertailee ennen ja jälkeen kuvia ja miettii, että ei edes nykyään pahin pöhötys saisi mua näyttämään siltä mitä näytin alle vuosi sitten.

4. Peiliin katsominen illalla ja yllättyminen siitä, että iltavatsassa alkaa häilymään jo kylkilihakset! (Tosin oikeenpuolimmainen on pienempi, tälle asialle teen heti jotain kun salille pääsen!)

5. Teen jonkun liikuntasuorituksen 7 kertaa viikossa. Kerran pari kuussa on ihan ok levätä koko päivä.

Siinä pari mun vinkkiä. :) Onko teillä jotakin lisättävää?:)  Eilisenä lohdutuskuvana tein tosiaan alla olevan vertailukuvan ja menin ylpeänä nukkumaan!


12 kommenttia:

  1. Taas kerran täytyy sanoa, että on niin mahtava tuo sinun muutos!! Wau! Ja ihan älyttömän hyviä noi vinkit! Juuri näin! <3

    VastaaPoista
  2. Mulla on sulle tunnustus <3

    http://rakastanitseani.blogspot.fi/2012/09/tunnustus.html

    VastaaPoista
  3. Ihana Roosa!! Vertauskuvat on parhaita, sussa on kyl tapahtunu niin upee muuutos ettäää <3 Tsemppiä!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Viivi!! <3 Ja onhan tuo aika huima ja onneksi tulee olemaan vielä huimempi jatkossa!;) hihi. Kiitos tsemeistä, sitä tää lepäily oikeesti vaatiikin! Jopa enempi ku treenaamaan meneminen!:D

      Poista
  4. meillä on kyllä samaan aikaan aina joku flunssan poikanen! HYRR.. itellä ihan liian pitkä salitauko, ensin olin siskonluona pari viikkoa lapsenvahtina ja nyt kipeänä.. huono onni seuraa mua jotenki.. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan kyllä jotain sielunsiskoja näiden pöpöjen suhteen!! Ja voi että. :( Malta nyt silti vaan kiltisti levätä. Kyllä sitä kerkiää!:)

      Poista
  5. Just noita listaamiasi pointteja ajattelemalla selvisin kuin selvisinkin eilisestä ilman että pää olisi ihan kokonaan levinnyt! Tänään onkin ollut jo ihan uusi päivä parempine fiiliksineen, eikä eilisestä ahdistuksesta tietoakaan :) Uskomatonta, miten yhden yön aikana olo voi muuttua ihan kokonaan.

    Ota ihan rennosti nyt, sie ja siun kroppa ootte leponne ansainneet! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi aika oleennaiset onnistuin siis listaamaan! ;) Ja joo tänään vielä rentoillen nii jos huomenna sitten.. :)

      Ja nauti sinä siitä kun saat taas viilettää hyvillä energioilla!! <3

      Poista
  6. Miksi löysin blogisi vasta nytten? Oon kanssasi aivan samassa tilanteessa (mitä nyt kerkesin ennen aamu jumppia lukemaan blogiasi eteenpäin), eli pudottanut yli 10kg omasta painosta ja nyt pitäisi löytää se balanssi, kasvattaa lihasta ja syödä normaalisti. Mutta se on niin vaikeaa, kun on tottunut laskemaan ihan kaikesta kalorit ja tietää ravintoarvot ymsyms, ja kun on joutunut vähän kierteeseen, "lisää senttejä pois yms.."

    Tänään ohjelmaan sisältyykin tän blogin läpikäynti! :) Oot saanu huikeet tulokset aikaan ja sun pohdinnat mm. ruoasta ja muusta on todella hyviä, ja nää vinkit! Vielä tähän omaan tervellisyysjuttuun vaikuttaa hankaloittavasti seurustelu, kun toinen voi syödä mitä vain, kun taas itselle se on "tarkkaa". Ja vielä kuten teilläkin suhteeseemme on ennen sisältynyt paaljon herkuttelua.. Jään ehdottomasti seuraamaan blogiasi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuohon ensimäiseen kysymykseen en valitettavasti osaa vastata, hih! :)

      Ja oi, ollaan ehdottomast samassa vaiheessa ja onnea sulle hirmu hyvästä ja onnistuneesta pudotusvaiheesta! :) Osaan hyvin samaistua nyt sun fiilareihin, miten hassulta tuntuu alkaa syömään enemmän, plussakaloreita! Mutta se, että tietää ravintoarvot helpottaa myös kyseistä projektia, sillä sehän tulee kestämään läpi elämän. :)Pitää myös miettiä, että vaikka lihas kasvaa saataa jostain ongelmakohdista (mikäli sulla sellasia enään on, mulla lötyy tämä vatsanseutu) niin sieltä edelleen saattaa kadota senttejä ja kyllähän se rasva edelleen palaa saliharjottelussa, mikäli sellaista on (ja kaikillahan sitä on!:D)

      Ja voi että, toivottavati sisältö miellyttää ja saat vinkkejä. Voitkin sitten tulla antamaan palautetta millasta tekstiä oli! ;)

      Ollaampa me kyllä tosiaan samanlaisessa tilanteessa kun suhteetkin niin samanlaiset! Mutta onneksi siihen tottuu nopeasti, että tekee omat ruuat ja jopa omat herkut.

      Tervetuloa seurailemaan! :) Onkos sulla omaa blogia? Mieluusti sunkin mietteitä lueskelisin, toki saat niitä tännekkin aina tulla jakamaan kun mieli tekee! (Niin ja hakemaan tukea vaikeina päivinä tietysti jos ja kun sellaisia eteen sattuupi!)

      Poista