lauantai 30. kesäkuuta 2012

Pidetään positiivinen ilmapiiri yllä, eikö?

Aina välillä haluan blogissani muistuttaa mm. siitä, etten todellakaan ole ammattilainen. Ammattilaisten vinkkejä kyllä olen paljon saanut.

VHH-ruokavalio-postaukseni ja muutenkin elämäntapamuutokseni blogissa ja blogin ulkopuolella on aiheuttanut monia mielipiteitä, tottakai. Meillä kaikilla on omat tapamme ja aatteemme ja olisi kiva, jos toisten tapoja pistää elämä paremmaksi kunnioitettaisiin.

Toki haluan vastaanottaa neuvoja, mutta tuntuuhan se ikävältä, jos omat aatteet lytätään ja pahimmassa tapauksessa ilman syytä. Itsekkään en koskaan mene kenenkään ravinto- tai liikuntatottumuksia arvostelemaan ilman perusteluja, koska tällöin tekstin kirjoittaja ei tiedä, mikä sai lukijan kommentoimaan kritiikkiä. Nimenomaan kritiikkiä, koska rakentava kritiikki sisältää yleensä perustelut. Ja pelkän kritiikin anto on mielestäni melko outoa tapa auttaa toista kehittymään.

VHH-ruokavalio on minulle aika uusi juttu, olen elellyt hiilarihiirenä aika kauan. 1.5 kuukaudessa en mitenkään voi olla kaikkitietävä (tosin en koskaan tule olemaankaan,) mutta opettelen pikkuhiljaa ja sanon ne mielipiteeni asioista mitkä ne sillähetkellä ovat.

Kaikilla on myös oma tapansa ja kaikkien tavat ei voi miellyttää. Meitä on erilaisia. Jos olisi vain yksi ja oikea tapa niin ajattelussa kun käytännössäkin olisi laihdutus ja muutenkin koko elämä lastenleikkiä ja jopa tylsää, right? Ottakaa myös huomioon se, että jopa tutkijat/asiantuntijat kinastelevat todella usein terveydestä. Sekin jo näyttää kuinka paljon varsinkin ravinto jakaa mielipiteitä.

Pyydänkin siis, että jos jatkossa haluatte antaa kehittämisideoita niin laittakaa perustelut miksi näin. Muuten en halua kommentteja julkaista, sillä ne helposti saattaa tuoda negatiivista ilmapiiriä blogiini mitä en halua. Esim. jos itse haluan kritiikkiä antaa joskus joillekkin, kirjoitan/sanon sen niin, kun haluisin sen itselleni sanottavan. Varsinkin kirjoittaessa on pysyttävä tarkkana, ettei kirjoitus näytä vaikka suoranaiselta v*ttuilulta.

Myöskin jos kaikki neuvoni, mitä annan muille, on teidän mielestä useasti höpönlöpöä ei kannata blogiani lukea. Tämän lukeminen on täysin vapaaehtoista. :) Minä itse kuitenkin elän omilla neuvoillani, mitkä on minulle opastettu ja neuvottu ja saan tuloksia aikaan, joten olen kyllä sen verta omaan tietoisuuteeni ihan tyytyväinen. (En kuitenkaan niin tyytyväinen että tekisin teille kaverit ravintosuunnitelmat tai saliohjelmat, sori tietyille jotka on niitä pyytäneet :D<3)

Toki uusia tutkimuksia ja tietoja tulee kokoaika lisää, mutta osan suodatan ja pysyn vanhassa aatteessani. Jos ottaisin kaikki neuvot vastaan mm. mediasta, niin lihoisin varmasti laihtumisen sijaan. Pitää siis myös ymmärtää oikeasti se, että jokaisella on oma tapansa elää, vaikka kyseinen tapa tuntuisi jostakusta niin väärältä.

Kommentointi on tähän postaukseen suljettu pois, sillä tämä oli vain tälläinen info ja toivon että jokainen lukee tämän läpi! Jos kuitenkin haluat laittaa minulle välttämättä jotakin tähän postaukseen liittyvää, niin s-postini on moccamaster@windowslive.com,sillä toisiin postauksiin kommentoiminen koskien tätä postausta on turhaa, niitä en julkaise.

Kiitos ymmärryksestänne ja mukavaa päivän jatkoa. :)

Loppuun vielä kuva uudesta ihanasta topista, ettei postaus niin ankea olisi.;)