maanantai 11. kesäkuuta 2012

Tuntikokeilussa Shape

Tänään pääsin vihdoin kokeilemaan Kuntoportin Shape-tuntia jo kelo 10 aamulla, kun koira herätti mut iloisesti jo 7:45, niin kerkesin hyvin aamulenkin nakata ja syödä aamupalan sekä sulatella sitä ennen tuntia. :) Shapen ohjasi tänään iloinen ja pirtsakka Johanna, josta huomasi heti että hänellä on kyllä jotenkin niin asennetta vetää vaikka kuinka raskas tunti ja kaikki tottelee kun ylijumalaa! :D Vallan loistava tuntiohjaaja siis. :)

Mulla ei tosiaan ollut mitään muuta hajua Shapesta, kun se että se on lihaskuntotreeniä. Näin Shape-tunti kuvaillaan Kuntoportin sivuilla:

Shape 55'
"Kehon päälihasryhmiä vahvistava ja kiinteyttävä lihaskuntotunti, joka sisältää lyhyen ja vauhdikkaan lämmittelyn."

Ennen tuntia hain itselleni steppilaudan, maton sekä käsipainot, joiden suositus oli 2kg ->

Tunnin alkulämppänä toimi mm. nyrkkeily,potkiminen, "hyppynaru", "päärynä", V-askel sekä askelviereen ja toki kädet oli mukana liikkeissä (korjatkaa joku tarkka, jos  menin nyt ihan järjestyksissä sekaisin!) Ja vaikka olen mm. combatissa ja thaiboxingissa käynyt niin silti sain lisää vihiä potkutekniikkaan, josta olin positiivisesti yllätynyt!

Lihaskunto-osuudessa käytiin läpi seuraavat lihasryhmät:
-Olkapäät jolloin tehtiin mm. vipunostoja (olkapäihin tarvittiin käsipainot!)
-Perus kyykkyjä
-Askelkyykky stepillä ja ilman
-Tasapainoharjotteita (jolloin erityisesti keskikropan hallinta on tärkeää! Mm. kyykkyjä yhdellä jalalla, huhh!)
-Vatsalihaksia (oli monta eri liikettä! Mm. ihan normaali rutistus, sitten jalkoja 90asteen kulmasta vuorotellen lattiaan, koko kroppaa rutistettiin, sivuvatsoja, lankkua, lankussa kiertoja ja jalkojen siirtelyä) Vatsoista sen verta, etten niihin olisi pystynyt niin tsemppaavaa ohjaajaa!
-Selkiä
-Rintalihaksia (punnerruksia! saman biisin aikana tehtiin myös dippejä aijai!)

Siinä taisiki olla kaikki. Unohdinkohan jotain.. vois ottaa tavaksi kirjottaa ehkä heti tunnin jälkeen kun nykyään on tätä aikaa? Noooh fiksu-olo taas! :D

Ite tykkäsin hirmusti ja mun sykkeet oli korkeimmillaan siinä 165 mitä sykemittaria vilkuilin. Kaloreita paloi mulla n. 333 kcal.

Shapeen kyllä meen ehdottomasti uudelleen! Tunnista saa niin rankan jos vetää täysiä, mutta oman kropan mukaan voi tietysti aina säädellä miten kovaa tekee/pitääkö taukoja. Rohkeesti siis vaan aloittelijat ja konkarit kokeilemaan! Lihaspolte on taattu jos pistätte itsenne likoon!;)

Nyt mun pitäis lähtä käyttämään vielä koira iltalenkillä, kun laiskimus aamusta herätti ja kun koitin saada sitä lenkille nii murisi mokoma. Päivälläkin käytiin niin pienoinen lenkki, että varmaan nyt lähtee neiti mieluusti lenkkeilemään ja haistelemaan Harjun hajuja!

Illanjatkot kaikille!:)

PS: JYVÄSKYLÄN NAISET! Oletteko huomanneet aivan älyttömän tarjouksen Kuntoportilla? Kutsuvana kaverina voin toimia minä, niin saadaan -20% vuoden jäsenmaksuista! Sitten tuotte lisää kavereita itse niin aleprosentit sen kuin laskee!! Tarjouksen pääset lukemaan TÄSTÄ ja lukekaa artikkeli joka on varustettu otsikolla:

Haluatko -20% kuukausihinnastasi vuoden ajaksi tai treenata jopa ilmaiseksi?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti