tiistai 2. lokakuuta 2012

Itsensä ylittämistä Spinningissä!

Tiistai meinaa spinningpäivää ja treenikertaa jota vihaan ja rakastan samaan aikaan. Kun normaalisti nostelee painoja salilla ja pumpissa sekä aamuhiki hankitaan pienellä lihaskunnolla, on aerobinen ja kesätyysliikunta todella haastavaa ja raskasta kropalle!

Jos mukavuusalueella haluaisin pysyä valitsisin Spin Revolutionin tilalle Cardion tai Easyn, mutta jos haluaa kunnon tuloksia ja haastaa itseään pitää uskaltaa poistua mukavuusalueeltaan!

Tänään ennen spinniä kävin ostamassa palkkarisekoituspullon, sillä tämä neiti sai luva alkaa käyttämään palkkaria, jee! :) Tänään lähti myös uusi sykemittari, Polarin FT40, tulemaan kohti Jyväskylää Kuopiosta!

Materialismionnellisuus ja sisu sai muhun ihmeellistä virtaa ja vaikkei mulla ollutkaan nyt sykemittaria mukana, olen varma että maksimisykkeet nousivat uudelle levelille, ainakin mitä kroppa viesti.

Harvoin tulee olo, että nyt oksu lentää tai pökrään, mutta tänään viimeisessä työbiisissä se tuli ja yllätyin hieman oloa sillä se iski ilman mitään erikoisia varoituksia. Kaikki kuitenkin pysyi sisällä ja taju ei lähtenyt kankaalle, hyvä minä!

Suoritus voi kuullostaa melko hurjalta monen korvaan, mutta mielestäni on hyvä ylittää itsensä välillä. Vetää kroppa oikeasti äärirajoille. Kroppahan saikin sitten palkkioksi pahaa palkkaria ja savulohisalaattia. Pian painelen vielä suihkuun ja sen jälkeen hartioilleni on luvattu hieronta. Jes! Tämmönen palkitseminen on NIIN mun mieleen.

Oletteko te joskus paiskineet niin lujaa, että meinaa oksennus tulla tai happi loppua kropasta? Mikä saa teidät yrittämään niin kovin? Mun vinkit ottaa askel ja poistua mukavuusalueelta on seuraavat:
-Sulje silmät ja nää tavoite mihin olet pyrkimässä.
- "Don't give up!"-ajattelutapa.
-Ole jo suoritushetkellä itsesäsi ylpeä. Kun tsemppaa itseään on se voimapiikki ääretömän iso ainakin itsellä minkä siitä saa!
- Jaksat kyllä. Erään tuttuni PT sanoi hänelle salilla "kipu on vain korvien välissä." Ja niin yleensä onkin! Kenenpä kroppa ei koittaisi heti saada ihmistä takaisin mukavuusalueelleen?

Muistakaa silti olla armollisia itsellene ja kuunnella kroppaa! Itsekkin palauttelussa otin sitten muita hitaammin ja rauhallisemmin, niin pääsi taas happea kroppaan ja olo tasaantui todella nopeasti!

Spinnin jälkeen Jenni otti musta vielä kuvan, sillä kaverini Mari ei siihen kyennyt. Me tytöt vedettiin niin lujaa, että kädet tärisi kivasti, vaikkei niitä spinnissä oikein käytetäkkään! Tekemisen meininkiä ollut siis muillakin Lindan spinnissä tänäänä!;)

Pahoittelut huonosta laadusta.. joulupukilta on toiveena hieman parempi kamerakännykkä niin on sitten kivempilaatuisia kuvia loppuvuodesta! Tosin, ehkä ihan hyvä vaan ettei näytä todellista hehkeyttäni, mutta niinhän se menee että: "If you still look cute after workout you didn't train hard enough." ;)

18 kommenttia:

  1. Mikä on palkkari? =palautusjuoma?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just tätä harrastajasanastoa, kaikki ei tiedä näitä lyhenteitä jos ei harrasta. Mulla ongelmia niissä sun treenibiisi-kappale-rintabiisi-jutuissa jne

      Poista
    2. Pahoittelut huonosta sanavalinnasta. Kiitos että aannoit siitä palautetta! Jatkossa lupaan olla tarkempi sanavalintojeni suhteen!:) J
      a apua, en tiedä onko aviaamut vielä käynnissä ja aamupuuron hiilari ei ole kerinnyt toimintaan, mutta viimeistä lausetta on täysin ymmärtänyt?

      Poista
    3. Ne oli sanahelinää jotka menee itsellä täysin ohi blogia lukiessa :D en ymmärrä niitä. Onneksi onnistuit asettumaan mun asemaan :DD

      Poista
    4. Oi, okei! Voi ei! Harmi et noin käy!:( Sano hei aina ihan rohkeesti jos et jotain ymmärrä! Yritän kyllä jatkossa nyt panostaa selitystyyliini!

      Poista
  2. Täälläkin spinnuiltiin tänään! :) Ja sama juttu, en tiedä miten jotain lajia voi rakastaa ja vihata niin paljon yhtä aikaa :D

    Jaksamiseni äärirajoilla tsemppaan itteni aina niihin viimeisiinkiin toistoihin (tai polkaisuihin, hyppyihin, lyönteihin - lajista riippuen) sillä ajatuksella, että enemmän harmittaisi jos jättäisin ne tekemättä :) Ja paita läpimärkänähän sitä tänään miekin spinningistä sitten lähdin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee kohtalotoveri mielipiteestä spinning!;) Tosin, niitä varmaan löytyisi vaikka muille jakaa!:D

      Ja jep, samanlaisella ajattelutavalla itsekkin kyllä menen! Onhan se parasta olla treenin jälkeen ylpeä, kun se, että jäisi joku kohta harmittamaan, missä on antanut liikaa periksi!

      Poista
  3. No sun treenissä on todellakin ollut potkua!! :D Hui!
    Mä ehkä kuuntelen nykyään aika paljon kroppaani. Kroppa nimittäin usein on jopa viisaampi kuin pää. Mun mielestä "kipu on vain korvien välissä" on aika rankka yleistys. :( Koska oikeasti se kipu ei aina ole vain korvien välissä ja pitää ehdottomasti myös osata kuunnella milloin se on oikeasti fyysistä se kipu.

    Mutta tietysti liian helposti ei saa luovuttaa!! ;) Ei treenin oo tarkoitus olla höyhenten puhaltelua, eikä heti saa antaa periks jos vähän sattuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On saanut joo!;)

      Ja kiitos Monna ihanasta ja viisaasta palautteesta. :) Se on ihan hyvä, että muakin rauhotellaan välillä! :D
      Ja tuo on totta, että joskus pitää rauhottaa kun kroppa niin sanoo. Kipujakinhan on monenlaisia. Jos vastaan tulee vaikka salilla mulla ihan kipu, etikä se ole lihaspoltttoa niin tottakai sillon kuuntelee ja sarjat sekä toistot jää kesken. Sama koskee väsymystä; jos tunnistaa sen aidoksi niin tällöin olen suosiolla jättänyt treenin vaikka kesken!

      Kultainen keskitie.. se varmaan on se mitä kaikkien pitäisi yrittää löytää itselleen. :) Ei tosiaankaan liian kevyesti, mutta toinenkin ääripää on sitten huono!

      Poista
  4. ei oo pitkäkään aika kun vedin ilmeisesti niin tiukan treenin salilla että pukkarissa meinasi laatta lentää :D tähän mennessä ensimmäinen ja viimeinen kerta, ja ajattelin että oonki aina miettinyt että miten voi treenata niin kovaa että oksentaa. no tiedänpä senkin nyt... :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oii, onnittelut kovasta salitreenistä! Ja joo, emmäkää nyt oikeesti ois osannut aavistaa, että meinaan oksentaa ja pyörtyä kun ajattelin etten kuitenkaan vedä niin lujaa kun ei voi sykemittarista kattoa tulee ennätykset.. :D Noh näköjään tuli aikamoiset! En oo koskaan hengittänyt niin raskaasta. Huhh! Mut oli kyl tosi voittajafiilis treenin jälkeen! Nii varmasti sullakin oli?:)

      Poista
  5. oon meinannu pyörtyä :---DD kauhee olo ku pakko polkee ja tuntuu et lässähtää maahan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on kyllä aika hurja olo! Oliko tunti kuitenkin lopuillaan, ettet sit kärsiny montaa minuuttia ja pääsit nopeesti palautumaan?:)

      Poista
  6. Välillä tulee sellanen olo, että alkaa silmissä heittää ja pyörtyminen on lähellä. Esimerkiksi eräällä meidän tunnilla, joka sisältää crossfit tyylistä patteriharjoitusta vedin niin kovaa että lähellä oli. Samoin bodystepissä sain itseni sykkeennostossa aika lähelle pyörtymispistettä :D Kuitenkin tunnin jälkeen kun tajuaa selvinneensä siitä tulee heti olo, että uudestaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on kyllä mahti fiilis! Koin tänään samanlaisen tunteen juurikin crossfit tunnilla kun sykkeet nousi 170 ja nousi sitten ylös. On se vaan niiin mahti fiilari! ;)

      Poista