torstai 25. huhtikuuta 2013

Hieronnan jälkeisiä fiilareita

Mainitsin viimepostauksessa, että olin eilen hierojalla. Mua hieroi fyssari Jussi Raati, joka tekee hierontaa kotonaan. Jussin tunnen entuudestaan pikkusiskon kaverin isänä, mutta vasta parisen viikko sitten mulle valkeni, että herra on kuullemma taitava hieromaan.

Mulla on ollut jo hetkenaikaan alaselkäkipuja, mitkä vaikuttaa mm. siihen, että kyykätessä en uskalla laittaa paljon painoa, sillä tekniikkani on hieman väärä ja selkään sattuu. Nykyään olen hionut tekniikan paremmaksi, mutta pienikin virheliike vihlaisee selässä. Siispä entisten 60-70kilon sijaan kyykkään 30kilolla.. kuinka masentavaa! Niin ja kyykyt teen smith-telineessä.

Kun menin Jussille, hän pyysi jos saisi ensin katsoa jalkojani kun valitin selkäkipua ja sanoin, että  pari hierojaa on sanonut alaselkäni olevan ok. No jalastahan se kipupiste löytyi! Etureiden päälliskalvosimet (apua mitkä ne on, korjatkaa joku fiksumpi!) oli todella jumissa! Vähän kun painoi, niin hyvä etten vinkaissut. Niitä siis availtiin melko kauan ja sitten siirryttiin peppuun, josta myös löytyi kipukohtia.

Selkää hierottiin suht vähän, mutta selvisi kummastukseksi, että alaselkäni lihakset ovat yllättävän heikot. Eli epätasapaino varmasti myös vaikuttaa selkäkipuun!

Hoito-ohjeita sain kotiin (vartalonkiertoja) lisäksi myös MAVE on oiva lääke alaselän vahvistukseen! Kiertoharjotteita teen jokatapauksessa nyt aamuin illoin aina 5min kerrallaan. Ainakin "aamutreenin" jälkeen selkää koski.. noh tästä suunta vain ylöspäin ja onneksi vaiva tuli esiin jo nyt!

Lisäksi rinnanalue on jumissa, joten sain siihenkin kuminauhaharjotteita.. nyt pitäis hommata vaan se kuminauha!

Muuten olenkin ollut yllättävän vetreä! Jalkoihin ei juurikaan satu, vaikka eilen ne oli tosi arat! Niin kyllä oli yläkroppakin, en oikein illalla osannut olla missään asennossa ja haaveilin buranasta.
Jos jokin paikka on hellänä, niin ehdottomasti hartiat (johtuen hieronnasta) ja no rintalihakset, mutta eilen olikin taas penkkauspäivä ja meinasin monesti jäädä tangon alle, mutta silti vaan pusersin tankoa ylös!

Jokatapauksessa olo on jo nyt parempi ja selkä raksuu, eli lukkoja aukesi! Menen ehdottomasti Jussille uudelleen parin viikon päästä! :)

Huomenna vielä lepäilen, että hieronta ei mene yhtään hukkaan. Tosin kevyen aamuaerobisen ajattelin vetäistä. ;) Sitten onkin ihana treeniputki la-ti ja tiistaina vielä vappuriehaan HUH! 1.5 tämä neiti nukkuu, se on varma!

Mukavaa loppuiltaa kaikille. :)

4 kommenttia:

  1. Aaah, ite oon jo monta kuukautta himoinnu fysioterapeutille, mut en asu Suomessa nii täältä on vaikea löytää.. Ei tiiä mistä ettis, ja ei voi tietää kuka olis pätevä!
    Mutta tuli mieleen tätä tekstiä lukiessa, että ootkos kokeillu joogaa tai jotain ohjattuja venyttely-tunteja? Mulla on kropassa moniki paikka lukossa, ja jooga on auttanu mua tosi paljon! Muutenkin näin salilla käyville toi venyttely tekee nannaa lihaksille...;) Kirjotin ite omasta joogastani esittelyn, joka löytyy mun profiilin kautta... Suosittelisin kokeilemaan, melkeen väittäsin et auttas sun selkääkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi ei. :( toiv. löydät!

      Hmm ohjattuja venyttelytunteja kyllä, mutta joogasta on aikaa. Mun on nii vaikee pysyy paikallaa, vaikka rankkaa ja haastavaa se on! Pitää kyllä varmaan mennä taas uudelleen koittamaan!

      Poista
  2. Huh, tsemii selän kanssa ei kyllä kannata leikkiä..nöyrästi vaan pienemmillä painoilla vähän aikaa kyykkäät..se on parempi vaihtoehto kuin teloa selkä kokonaan pysyvästi rikki :) !!

    TSEMPPII :)!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta. :) Tosin tänään pystyis pitkästä aikaa tekemään jo 40 kilolla ilman kipua, jee! :)

      Poista