keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Herkut; mahdollisimman nopeasti kurkusta alas!

Huomenna on taas vapaasyöntipäivä ja katsoessani valtaisaa karkkipussia (se ihana 500g) aloin miettimään mennyttä, sillä se olisi ennen uponut muhun ihan itekseen ja vieläpä hetkessä!

Nyt aion tosiaan pussistani jakaa kavereille ja mikäli karkkia jää, syön ne grillibileissäni 18.5, sillä karkit kaapissani ei nykyään härnää mieltä! Ennen ne olisi saatannut kiusata niin paljon, että olisin pahimmassa tilaneessa itkenyt, vaikka alla olisi kunnon ruokaa, urheilua ja esim rentouttava saunahetki tjsp ja sitten se olisi ollut menoa!

Edelleen minulle tuottaa ongelmaa herkuista rauhassa nauttiminen ja huomenna keskityn taas siihen.

Jotenkin hotkaisen herkut ja tiedän mistä ongelma juurtaa; ennen söin herkkuja paljon salaa. Kukaan ei saanut nähdä. Eli mahdollisimman nopeasti mätti, että sai syötyä isoja määriä kenenkään huomaamatta.

Esim 400g suklaata saattoi upota 10 minuuttiin. Super nopeasti! Eikä makeanhimo näin talttunut, sillä enhän ehtinyt edes maistaa mitään. Pahan olon kyllä sai!

Edelleen osaan tuntea huono omatunto. Salaasyönti on niin pinttynyt ja jos syön herkkuja, en pidä  siitä että joku katsoo, ainakaan pitkään.

3 viikko sitten olin iloinen sillä lounaalla kaverini kanssa herkuttelin salaatin jälkeen kakulla. Hitaasti, nauttien ja tuntematta huonoa omatuntoa! Joten kehitys on ollut henkisesti tällä saralla huimaa ja tulee olemaan jatkossakin, sillä vuosi sitten se olisi ollut melko vaikeaa.

Tässä taas huomaa, miten omakuva kehittyy paljon hitaammin! En enään oo se pullukka, jota jotkut saattais kattoa, että kuinka useinhan tuo muka syö herkkuja. Se pitäisi vain ymmärtää ja pikkuhiljaa olen sen ymmärtämässäkin

Noh nyt olen haastanut itseäni 4 päivää putkeen salilla, johtuen loppuviikon suunnitteluista, milloin saan laitettua vain yhdelle reenille aikaa. On tosi hyvin mennyt reenit perille!

Huomenna treenaan itseäni herkkujen nauttijana ja aion ylittää itseni! Rauhassa ja hillitysti herkkuja muiden seurassa. Se on huomisen haaste!

Meillä on tosiaan firman kevätjuhlaa ja mennään yöllä grillin kautta kotia.. jää nähtäväksi, kärsiteleekö tää punttiämmä kotiin asti maitorahkojen äärelle. ;)

Onko teillä ongelmia nauttia herkuista tai oletteko joskus syönyt salaa muilta?




10 kommenttia:

  1. Kyllä ne karkkipussit on aiemmin uponnut ihan kiitettävää vauhtia. Makeanhimo kun yltyi riittävän isoksi, niin siinä ei estellyt mikään. Piti vaan mättää pussi tyhjäksi. Onneks nykyisin pystyy jo nauttimaan niistä harvoista herkuista ja oon onnistunu ne karkit jättämään kokonaan pois. Ei niitä edes kaipaa enää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että oot saanut tommosen muutoksen!:) Itsekään en niinkään karkkia kaipaa, mutta kyllä mä vaan välillä sillä haluan edelleen herkutella.. luulin, että jos vain sosiaalisten syiden takia paristi kuussa syö, tulisi vanha himo takaisin, muttei onneksi! Niin jos sattuisi käymään, olisi täälläkin totaalikieltäytymisen paikka. :)

      Poista
    2. Itsekurista se kaikki on kiinni :)

      Hei, heitin sulle taas haasteen. Ohjeet löytyy blogistani :)

      Poista
    3. Se on totta. :) Itse tykkään silti suosia herkkuja sosiaalisissa tilanteissa! Mutta niinhän se on, että meistä on moneksi, kukin siis tyylillään.


      Kiitos, menen sen katsomaan. :)

      Poista
  2. mulla on samanlainen ongelma tuon herkkujen syömisen kanssa kuin sulla ennen... en halua että kukaan näkee mun mässäilyä, joten jos meillä on kotona herkkuja kaapissa, niin odotan että oon yksin kotona ja sitte alan metsästään niitä herkkuja kaapeista :s kannattaa olla ylpee että oot päässy eroon tuosta, mä oon yrittäny varmaan 2 vuotta mutta ei vaan onnistu. oon jo luovuttanu.. jos tiedän kaapissa olevan herkkuja ja en anna itselle lupaa syödä -> ei oo se itku kaukana :( Enkä näytä pääsevän tosiaan tästä eroon koska kaikkea on yritetty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, tuo on kyllä hankala tilanne! Olisiko mahdollista, että teille ei sitten ostettaisi herkkuja kaappiin? Tai ottaisit itsellesi tukihenkilön, kelle soittaa kun hirveä himo iskee? Kannattaa ottaa myös kromitabletit käyttöön, niistä on apua makeanhimoon!
      Lisäksi pidä 3h ateriavälit ja juo runsaasti vettä! Nestehukka voi ilmetä mielitekoina!

      Poista
  3. joo jotenkin tuntuu olevan aina "kiire". yrittänyt eroon siitä, 500gkarkkipussi puoleen tuntiin on aika epämiellyttävän tuntuinen mahassa ja muutenkin syömisen jälkeen :x
    Oon yrittämyt sillai että ostan jonkun jätskin (siis puikon/tötterön) välillä ennen liikuntaa kaupasta ja syön sen mahdollisimman rauhallisesti ikään kuin välipalana ennen esim. lenkkiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo olo ei oo kyllä kehuttava sen jälkeen! :D Oiii hyvä muutos! :) Tollasesta pienestä se lähtee liikkeelle!

      Poista
  4. Löysin sun blogin, ja varmaan viimeset 2 tuntia tätä lukenut! :D Kiva blogi ja sain paljon vinkkejä! Hurjasti olet tehnyt töitä kroppasi eteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista!:)

      Hui, aika kauan jaksoit plärätä! :D

      Poista