maanantai 23. tammikuuta 2012

Tuntitestissä: Vesijumppa

Tänään kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni vesijumppaa, josta yllätyin hieman itsekkin, sillä vihaan uimista ja uimahalleja, sekä hillumista bikineissä julkisilla paikoilla.
Eniten olivat varmaan ymmällään tietyt kaverini ja moni kysyikin "Hetkonen, minkäs ikäinen sä olet? 80? Se on mummojen hommaa!"
En antanut kommenteiden lannistaa, vaan varasin itselleni paikan Tahko Spa:n klo 18.15 alkavaan vesijumppaan!

Pukukopeissa sitten tajusin, että olisi oikeasti kannattanut laittaa piilarit silmiin, sillä eihän laseja voi altailla pitää! No niimpä menin ilman ja ehkä hyvä niin, sillä en vilkuillut ympärilleni, että eikai vain kukaan katso arvioivasti mua!

Huomasin, että altaalle saapuessani en ollut ainoa nuori, joka oli t ulossa vesijumppaan! Ikähaarukka oli suuri ja meitä nuoria oli 4 :) Yhteensä osallistujia oli sen 20 kieppeillä, mitä nopeasti laskin ilman laseja liikkuvia kohteita.. :D

Altaassa olin jo hyvissä ajoin, joten juoksuvyön avulla (mitä pidettiin muuten koko jumpan ajan päällä) juoksentelin ympäri allasta, kunnes viimein ohjaaja toi käsipainot, mistä otin isoimmat.

On muuten hassua, kuinka niin kevyttä materiaalia olevat puntit, täysin viattoman näköiset, voivat olla niin raskaat veden alla, huh huh!
Jumppa meni melko nopeasti ja siinä tehtiin paljon lihaskuntoa :) Ja eturivissä olin, vaikka hyvin mä olisin takaakin nähnyt.. harva vaan halusi eteen hillumaan? :D

Haastavaa ehkäpä oli se, että ei alkanut laiskottelemaan, eli helpottamaan liikkeitä mm. ponnistamalla pohjasta, jolloin esim vatsalihakset olivat superhelppoja, tai sitten potkuissa unohti laskea jalkoja takaisin maata kohti, eli lillumisen vaara oli suuri! Mutta ehkäpä sekin ongelma pienentyisi jatkossa kokoaika pienemmäksi.:)

Hyvää oli erityisesti se, että vesi on hellä nivelille. Joten tämä polvi- sekä alaselkäongelmien omaava nainen pysty irroittelemaan kunnolla, myös niissä postkuissa :)
Itselläni ei ylipainoa ole, mutta myös ylipainoisille vesijumppahan on erinomainen liikunamuoto, juuri sen takia, ettei ne nivelet rasitu niin paljoa :)

45 minuuttia meni nopeasti ja tunnin jälkeen ei ollut rasittunut olo, mutta naama kyllä heloitti ja oikein tunsi kuinka lihakset olivat lämpimät. Joten jumppaus vedessä on yllättävän tehokasta, jos siihen osaa vain asennoitua oikein !;)
Niimpä yleistys mummoliikuntamuodosta on nyt kumottu ainakin jos minun sanaan uskoo!

Voipi olla, että vielä täällä Tahkolla oloni aikana eksyn uudelleen kyseiseen jumppaan.. ;)

Onko teillä kokemuksia vesijumpasta?

8 kommenttia:

  1. voiks sinne mennä jos ei osaa uida kunnolla? :--D oon nääs miettiny.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi!:D Itekkin oon huono uimaan. Siinä pitelee pinnalla kokoaika se juoksuvyö vaikka vaan seisoisit tekemättä mitään. :)

      Poista
  2. Hei, mikä on juoksuvyö? Kerro siitä tarkemmin, en ole ennen kuullut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vesijuoksuvyö on ehkä hieman enempi parempi termi kuin juoksuvyö.. Onneksi on poikaystävä joka pilkkuviilaa mun sanastoa :D Mutta jos et vieläkään ole kuullut, niin toki voin siitä erikseen kertoa ja vaikka sitten vesijuoksusta samalla. :)

      Poista
  3. Vesijumppa ja vesijuoksu on pop! Vedessä kaloreita palaa enemmän kuin "kuivalla maalla" ,ja on tosiaan nivelysätävällistä kuten kirjoittelit. Siinä sulle hyvä laji pakkaspäivien varalle! Vesijuosten voit tehdä myös sitä intervallitreeniä! :) Eli ei muuta ku vesijumppaan ja vesijuoksuun! :) Kirjoittelin muuten kesällä vesijumpasta mun blogissa: http://kirsinkuntopiiri.blogspot.com/search/label/vesijumppa

    VastaaPoista
  4. Kirsi: Tiesin, että se kuluttaa, mutta jopa enempi, jes! Vois kyllä varmaan sit alkaa vesijuoksentelemaan,yksin se tosin on vähän tylsää :( Tosin jos tekisi sen intervallina, niin ei tarvisi niin kauan juoksennella ;) Ja pitääpä lukea tuo teksti, kiitos vinkeistä!:)

    VastaaPoista
  5. Mä tykkään vesijumpasta ihan hirveesti ! Ollaan äitin kanssa käyty syksyisin ja keväisin kerran viikossa kymmenen viikon ajan. On kyllä tehokasta jos oikein tekee! Munkin monet kaverit on sanonu että se on ''mummojen hommaa'', mutta tulisivat ite koittamaan miten raskasta se on ! Mulla ainaki hiki virtaa siellä hyppiessä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi!:) Hyvä saada lisää kommenttia siitä, että se olisi muka jotain "mummojen hommaa." Se on tosi rankka ja tehokas liikuntamuoto! Pitääkin kai talvella taas kävästä!:)

      Poista